Jak powstrzymać Google przed śledzeniem Cię?

Oprogramowanie Xiaobai  2022-01-25 17: 19  przeczytaj 490 widoki

Teraz mamGoogleNa koncie jest dużo osób, jeśli używasz go na iPhonie lub telefonie z AndroidemGoogleaplikacji, prawdopodobnie będziesztor, wyłączenie historii lokalizacji na koncie Google nie oznacza, że ​​wszystko jest w porządku, wyłączenie tego ustawienia wydaje się rozwiązaniem jednorazowym, ale niektóre谷 歌Aplikacja nadal przechowuje dane o Twojej lokalizacji.po prostu otwórz谷 歌Aplikacja mapy lub wyszukiwarka Google na dowolnej platformie oznaczy Twoją przybliżoną lokalizację znacznikiem czasu.

Przyjrzyjmy się teraz, jak zatrzymać Googletor您:

Wyłącz śledzenie lokalizacji przez Google

Nie zezwalaj Google na przechowywanie informacji o Twojej lokalizacji z Map.

1. Otwórz Google.com w przeglądarce na komputerze lub telefonie komórkowym i zaloguj się na swoje konto Google.

2. Kliknij ikonę użytkownika w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj kontem Google.

3. Kliknij Prywatność i personalizacja.

4. Kliknij „Co zrobiłeś i gdzie byłeś”.

5. Kliknij opcję Historia lokalizacji w polu Ustawienia historii.To otworzy aktywne kontrolki.

6. W sekcji Historia lokalizacji kliknij przycisk „Zamknij” po prawej stronie.Otworzy się wyskakujące okienko.

7. Przewiń w dół tego okna i kliknij Wstrzymaj.

Wyłączenie Historii lokalizacji usuwa tylko odwiedzone lokalizacje z funkcji Oś czasu w Mapach Google, która rejestruje Twoją lokalizację w określonych godzinach z określonymi danymi.Ale jeśli nie jesteś z tego zadowolony, czytaj dalej.

Co to powstrzymuje Google przed przechowywaniem?

Wstrzymanie tego ustawienia uniemożliwi Google przechowywanie tagów lokalizacji związanych z określonymi czynnościami i zatrzyma przechowywanie informacji zebranych z wyszukiwań lub innych działań.Po jej wyłączeniu Twoja przybliżona lokalizacja i inne miejsca, które uważasz za prywatne, takie jak adres domowy, pozostają prywatne.

Pamiętaj, że Google nadal potrzebuje dostępu do Twojej lokalizacji, aby korzystać z niektórych funkcji, takich jak aplikacja Mapy.Jednak wykonanie powyższych kroków uniemożliwi przechowywanie jakiejkolwiek przyszłej aktywności.Możesz jednak upoważnić Google do używania Twojej dokładnej lokalizacji — Twojej dokładnej lokalizacji, takiej jak określony adres — w celu uzyskania najlepszych wyników wyszukiwania dla Twojej lokalizacji.

Plusy i minusy wyłączenia śledzenia Google

Wyłączenie tego ustawienia domyślnego ma jednak pewne wady.Chociaż ustawienia Google mogą niektórym wydawać się uciążliwe, mogą również pomóc w rozwijaniu hiperspersonalizowanych doświadczeń online, takich jak pomaganie ludziom w znajdowaniu firm w pobliżu, a nie w innych miastach, lub wyświetlanie spersonalizowanych reklam.Według Google pomagają dostarczać użytkownikom bardziej trafne informacje niż przypadkowe informacje.

Wyłączenie śledzenia oznacza, że ​​zobaczysz mniej trafne reklamy, mniej przydatne rekomendacje wyszukiwania i ogólnie mniej spersonalizowaną obsługę wyszukiwarki oraz jej aplikacji i usług.Dla tych z Was, którzy preferują spersonalizowane reklamy, wyłączenie śledzenia uniemożliwia Google przewidzenie, na czym może Ci zależeć.Jednak dla użytkowników, którzy są wyjątkowo świadomi prywatności, warto również utracić spersonalizowane doświadczenie.

Jak usunąć starą historię lokalizacji

Wyłączenie śledzenia uniemożliwi Google przechowywanie nowych informacji o lokalizacji, ale nie usunie żadnych wcześniej zebranych danych.Metoda usuwania jest następująca:

1. Otwórz Google.com w przeglądarce na komputerze lub telefonie komórkowym i zaloguj się na swoje konto Google.

2. Po zalogowaniu kliknij ikonę użytkownika w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj kontem Google.

3. Kliknij Prywatność i personalizacja.

4. Kliknij „Co zrobiłeś i gdzie byłeś”.

5. Kliknij opcję Historia lokalizacji w polu Ustawienia historii.To otworzy aktywne kontrolki.

6. Kliknij Zarządzaj historią u dołu strony.Otworzy się mapa z osią czasu w lewym górnym rogu.Mapa pokazuje, gdzie byłeś, a oś czasu pokazuje, kiedy tam byłeś.

7. Aby usunąć lokalizację określonej daty, kliknij datę na osi czasu.Data pojawi się wtedy pod osią czasu.Kliknij ikonę kosza po prawej stronie daty.W wyskakującym okienku kliknij Usuń datę.

8. Aby usunąć całą historię lokalizacji naraz, kliknij ikonę kosza w prawym dolnym rogu mapy.W wyskakującym okienku kliknij pole „Rozumiem i chcę usunąć całą historię lokalizacji”.Kliknij Usuń historię lokalizacji.

Jak powstrzymać Google przed gromadzeniem Twojej Aktywności w internecie i aplikacjach

Gdy tworzysz nowe konto Google, Google minimalizuje ilość zbieranych danych, domyślnie przechowując tylko 18 miesięcy aktywności w internecie i aplikacjach — każda aktywność starsza niż 18 miesięcy jest automatycznie usuwana.Jak więc powstrzymać Google przed gromadzeniem Twojej przyszłej aktywności w internecie i aplikacjach?Metody jak poniżej:

1. Otwórz Google.com w przeglądarce na komputerze lub telefonie komórkowym i zaloguj się na swoje konto Google.

2. Po zalogowaniu kliknij ikonę użytkownika w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj kontem Google.

3. Kliknij Prywatność i personalizacja.

4. Kliknij „Co zrobiłeś i gdzie byłeś”.

5. Kliknij opcję Aktywność w Internecie i aplikacjach w polu Ustawienia historii.To otworzy aktywne kontrolki.

6. Kliknij „Zamknij” w sekcji „Aktywność w Internecie i aplikacjach”.

7. W wyskakującym oknie kliknij Wstrzymaj.

8. Kliknij OK.

Jak usunąć całą swoją aktywność w witrynie i aplikacjach Google

Jeśli chcesz usunąć aktywność w witrynach i aplikacjach zebraną wcześniej przez Google, wykonaj następujące czynności:

1. Otwórz Google.com w przeglądarce na komputerze lub telefonie komórkowym i zaloguj się na swoje konto Google.

2. Po zalogowaniu kliknij ikonę użytkownika w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj kontem Google.

3. Kliknij Prywatność i personalizacja.

4. Kliknij „Co zrobiłeś i gdzie byłeś”.

5. Kliknij opcję Aktywność w Internecie i aplikacjach w polu Ustawienia historii.To otworzy aktywne kontrolki.

6. Kliknij opcję Zarządzaj całą aktywnością w Internecie i aplikacjach u dołu ekranu.

7. W sekcji Wyszukaj swoją aktywność kliknij Usuń po prawej stronie.

8. W nowym oknie zostaną wyświetlone opcje usunięcia Aktywności w internecie i aplikacjach z zakresu Ostatnia godzina, Miniony dzień, Cały czas lub Niestandardowy.Wybierz „Cały czas”.

9. Otworzy się nowe okno z prośbą o wybranie usługi, z której chcesz usunąć aktywność. Opcja „Wybierz wszystko” jest zaznaczana automatycznie, ale możesz przeglądać i wybierać aplikację lub usługę, z której chcesz usunąć informacje.Gdy jesteś zadowolony z dokonanych wyborów, kliknij Dalej.

10. Otworzy się wyskakujące okienko z napisem „Potwierdź, że chcesz usunąć następujące czynności u góry”.Kliknij
Usuń u dołu.

11. Kliknij OK.

Opanowanie powyższych kroków może skutecznie uniemożliwić Google śledzenie Ciebie. Jeśli bardzo martwisz się o prywatność, jest to bez wątpienia dobra rzecz dla Ciebie.Ale tak nie jest w przypadku innych użytkowników, którzy są bardziej zainteresowani spersonalizowanym doświadczeniem.Więc w tej kwestii nie ma najlepszych z obu światów.

 

 

 

 

 

 

Adres tego artykułu:https://www.kkgcn.com/1050.html
Informacja o prawach autorskich:Artykuł reprezentuje tylko punkt widzenia autora, prawa autorskie należą do oryginalnego autora, zapraszamy do udostępnienia tego artykułu, zachowaj źródło do przedruku!

发表 评论


Wyrażenie