Jak usunąć obserwujących na Twitterze i ręcznie zatwierdzać nowe prośby o obserwowanie

Oprogramowanie Xiaobai  2022-03-04 17: 56  przeczytaj 530 widoki

Ty jesteśTwitterTo dobrze, że możesz mieć wielu obserwujących w swojej witrynie, ale czasami ważne jest, aby upewnić się, że masz właściwych.

Jeśli chcesz usprawnić swojeTwitterobserwujących lub sprawić, że tweety będą niewidoczne dla niektórych użytkowników bez ich blokowania, możesz usunąć obserwujących ze swojego konta.Gdy usuniesz obserwujących, Twitter ich nie powiadomi.Jednak w zależności od ustawień mogą nadal widzieć Twoje tweety i wysyłać do Ciebie bezpośrednie wiadomości.Jeśli chcą zobaczyć Twoje tweety na swojej osi czasu, muszą ponownie Cię obserwować.

Oto, jak to zrobić, niezależnie od tego, czy korzystasz z komputera czy telefonu komórkowego, i jak dostosować ustawienia prywatności, aby ręcznie zatwierdzać nowych obserwatorów.

Jak usunąć obserwujących z Twittera na komputerze?

1. Zaloguj się na swoje konto na Twitterze.

2. Kliknij „Profil” na lewym pasku bocznym.

Kliknij Profile na lewym pasku bocznym.

3. Wybierz liczbę obserwujących.

Kliknij liczbę obserwujących, aby zobaczyć listę obserwujących.

4. Znajdź obserwującego, którego chcesz usunąć, i kliknij trzy kropki po prawej stronie jego nazwy.

Kliknij trzy kropki obok nazwy obserwatora, aby wyświetlić opcję usuwania.

5. Kliknij „Usuń tego obserwującego”.

Jak usunąć obserwujących na Twitterze na urządzeniu mobilnym?

Usuwanie obserwujących na Twitterze nie jest obecnie możliwe za pośrednictwem aplikacji mobilnej, można to jednak zrobić za pośrednictwem mobilnej wersji strony internetowej za pomocą przeglądarki internetowej.

1. Uruchom przeglądarkę internetową i przejdź do Twitter.com.

2. Zaloguj się na swoje konto na Twitterze.

3. Stuknij ikonę profilu w lewym górnym rogu ekranu

Kliknij ikonę swojego profilu.

4. Wybierz liczbę obserwujących.

Kliknij swoją liczbę obserwujących.

5. Znajdź obserwującego, którego chcesz usunąć, i dotknij trzech kropek obok jego nazwy.

Kliknij trzy kropki obok nazwy obserwatora, aby wyświetlić opcje usuwania.

6. Kliknij Usuń tego obserwatora i potwierdź swój wybór.

Możesz również zablokować obserwującego na Twitterze, wykonując te same czynności, które wymieniono powyżej, ale zamiast usuwać obserwującego, kliknij Zablokuj.

Jak dostosować ustawienia prywatności, aby ręcznie zatwierdzać prośby o obserwowanie

Jeśli chcesz mieć możliwość zatwierdzania lub odrzucania obserwowania Twittera w przyszłości, musisz zmienić swoje ustawienia prywatności, również w zależności od urządzenia, z którego korzystasz:

Na pulpicie:

1. Otwórz „Twitter”, następnie wybierz „Więcej”, a następnie „Ustawienia i prywatność”.

Wybierz „Ustawienia i prywatność”.

2. Wybierz Prywatność i bezpieczeństwo.

Wybierz „Prywatność i bezpieczeństwo”.

3. Wybierz odbiorców i tagi.

Przejdź do sekcji Odbiorcy i tagi.

4. Zaznacz pole oznaczone „Chroń swoje tweety”.

Na urządzeniach mobilnych:

1. Stuknij ikonę profilu w lewym górnym rogu ekranu

2. Przewiń w dół na lewym pasku bocznym i wybierz „Ustawienia” i „Prywatność”.

Wybierz „Ustawienia i prywatność”.

3. Kliknij Prywatność i bezpieczeństwo.

Wybierz „Prywatność i bezpieczeństwo”.

4. Wybierz odbiorców i tag.

Kliknij Odbiorcy i tagi.

5. Włącz opcję „Chroń swoje tweety”.

Włącz opcję „Chroń swoje tweety”.

Adres tego artykułu:https://www.kkgcn.com/1879.html
Informacja o prawach autorskich:Artykuł reprezentuje tylko punkt widzenia autora, prawa autorskie należą do oryginalnego autora, zapraszamy do udostępnienia tego artykułu, zachowaj źródło do przedruku!

发表 评论


Wyrażenie