Jak udostępnić ekran podczas połączenia FaceTime za pomocą iPhone'a, iPada lub Maca?

Oprogramowanie Xiaobai  2021-12-29 23: 16  przeczytaj 671 widoki

spowodowanyFaceTime Dzięki funkcji udostępniania ekranu w programie każda osoba korzystająca z aplikacji Apple Video Calling może pozwolić innym zobaczyć, co jest na ich ekranie.Możesz udostępniać prawie wszystko, w tym zdjęcia, strony internetowe lub inne aplikacje.

Wskazówka: ta funkcja jest dostępna tylko w systemie iOS lub iPadOS 15.1 lub nowszy lub uruchomiony makOS Monterey 12.1 lub nowszy mak.

Jak iPhoneiPad W górę FaceTime Udostępnij ekran podczas rozmowy

1. Rozpocznij połączenie FaceTime.

2. Gdy będziesz gotowy do udostępnienia ekranu, stuknij przycisk Udostępnij zawartość u góry ekranu.

3. Stuknij Udostępnij mój ekran.Zobaczysz krótkie odliczanie, a Twój ekran zostanie udostępniony.

 

Użyj przycisku Udostępnij zawartość, aby rozpocząć udostępnianie ekranu.

4. Inni uczestnicy rozmowy powinni kliknąć Otwórz obok opcji Dołącz do udostępniania ekranu, aby zobaczyć, co udostępniasz.

5. Możesz teraz wyświetlić dowolną aplikację lub zawartość, którą lubisz.Teraz każdy może Cię zobaczyć za iPhone lub cokolwiek, co widzisz na swoim iPadzie.

Aby zakończyć sesję udostępniania ekranu, ponownie kliknij przycisk Udostępnij zawartość.

Jak udostępnić ekran podczas połączenia FaceTime na komputerze Mac?

Aby udostępniać ekran w FaceTime, musisz mieć system MacOS Monterey 12.1 lub nowszy, a wszyscy uczestnicy muszą mieć system MacOS 12.1 lub nowszy albo iOS lub iPadOS 15.1 lub nowszy.

1. Rozpocznij połączenie FaceTime na komputerze Mac.

2. Podczas połączenia otwórz aplikację, którą chcesz udostępnić podczas połączenia.

3. Na pasku menu kliknij przycisk FaceTime, a następnie kliknij przycisk Udostępnianie ekranu.

Teraz wybierz, w jaki sposób chcesz udostępnić.W wyskakującym oknie wybierz Okno lub Ekran w zależności od tego, czy chcesz udostępnić określone okno aplikacji, czy cały ekran.

Udostępnij okno aplikacji: Wybierz Okno, przesuń wskaźnik myszy na aplikację, którą chcesz wyświetlić, i kliknij Udostępnij to okno.

Udostępnianie całego ekranu: Wybierz opcję Ekran, a następnie przesuń wskaźnik myszy w dowolne miejsce na ekranie i wybierz Udostępnij ten ekran.

Aby zakończyć sesję udostępniania, kliknij w przycisk FaceTime na pasku menu, a następnie kliknij w Zatrzymaj udostępnianie.

 

Adres tego artykułu:https://www.kkgcn.com/318.html
Informacja o prawach autorskich:Artykuł reprezentuje tylko punkt widzenia autora, prawa autorskie należą do oryginalnego autora, zapraszamy do udostępnienia tego artykułu, zachowaj źródło do przedruku!

发表 评论


Wyrażenie