Jak zablokować i zgłosić kogoś w Zdjęciach Google

Oprogramowanie Xiaobai  2022-04-18 17: 33  przeczytaj 328 widoki

Jak możesz nie wiedzieć, Zdjęcia Google pozwalają blokować każdego i odcinać się od nich w aplikacji.

Jeśli więc szukasz sposobu na zablokowanie i zgłoszenie kogoś w Zdjęciach Google, jesteś we właściwym miejscu.Najpierw przyjrzymy się, co się dzieje, gdy zablokujesz konto w Zdjęciach Google, następnie pokażemy, jak je zablokować, a na koniec, jak znaleźć zablokowane kontakty.Rzućmy okiem razem

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś w Zdjęciach Google?

Zablokowanie kogoś w Zdjęciach Google ma swoje zalety i wady.Gdy kogoś zablokujesz, Google blokuje również tej osobie możliwość interakcji z Tobą w kilku innych usługach Google, takich jak Hangouts, Google Chat, Mapy Google, YouTube i Dysk Google.

W takim przypadku nie musisz blokować dodatkowego kontaktu na Dysku Google i innych wyżej wymienionych usługach Google.Pojedynczy blok na dowolnej platformie będzie miał zastosowanie do wszystkich tych usług.

Po drugie, Zdjęcia Google uniemożliwią Tobie i Twojemu kontaktowi oglądanie swoich zdjęć, filmów i komentarzy na platformie.Jednak zablokowani użytkownicy mogą nadal widzieć niektóre z Twoich treści.

 

Jednak stanie się tak tylko wtedy, gdy zablokowany użytkownik będzie miał bezpośredni link do Twojego albumu i będzie musiał się najpierw wylogować.W przeciwnym razie, jeśli nie będą mieli bezpośredniego linku lub wyłączysz udostępnianie linków w albumie, nie będą mogli uzyskać do niego dostępu.

Po trzecie, jeśli jesteś właścicielem albumu i zablokujesz współtwórcę (osobę, która dodaje do Twoich Zdjęć Google), zawartość zdjęcia zostanie usunięta z albumu.I odwrotnie, jeśli właściciel albumu zostanie zablokowany, Zdjęcia usuną Twoją zawartość z albumu.

Wreszcie, gdy zablokujesz kogoś w albumie, którego nie jesteś właścicielem, Ty i zablokowany użytkownik nie będziecie mogli zobaczyć treści innych osób w albumie.

Jak zablokować kogoś w Zdjęciach Google

Teraz, gdy znasz konsekwencje blokowania kontaktów w Zdjęciach Google, pokażemy Ci, jak to zrobić.Możesz zablokować kogoś w Zdjęciach Google na dwa sposoby: bezpośrednio w udostępnionym albumie lub w rozmowie.Zacznijmy od pierwszego.Pamiętaj, że poniższe kroki dotyczą zarówno systemu Android, jak i iOS.

Jak zablokować kogoś w udostępnionych Zdjęciach Google

Jeśli udostępniasz komuś album, możesz go zablokować.Nie ma znaczenia, kto jest właścicielem albumu, czy to ty, osoba, którą chcesz zablokować, czy oboje jesteście tylko współtwórcami czyjegoś albumu.

Metody jak poniżej:

1. Otwórz Zdjęcia Google i kliknij Udostępnij na dole, zobaczysz wszystkie udostępnione albumy i linki.

2. Otwórz album, do którego należy użytkownik.

 

3. W albumie dotknij menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu i wybierz Opcje.

 

4. Sprawdź sekcję Członkowie i znajdź użytkownika, którego chcesz zablokować.

 

5. Stuknij menu z trzema kropkami obok nazwy osoby i wybierz Zablokuj tę osobę.

6. Następnie kliknij Zablokuj w wyskakującym okienku, aby potwierdzić.

 

Zdjęcia Google natychmiast zablokują użytkownika.Wyświetli się wyskakujące okienko „Osoba zablokowana”, a nazwisko osoby zniknie z sekcji Członkowie.

Jak zablokować kogoś w rozmowie w Zdjęciach Google

Aby zablokować kontakt w rozmowie, wykonaj następujące kroki:

1. Kliknij kartę Udostępnianie i wybierz rozmowę, w której uczestniczy użytkownik.

 

2. Stuknij nazwisko członka w górnej rozmowie.Zobaczysz stronę opcji z listą wszystkich uczestników.

 

3. Stuknij menu z trzema kropkami obok nazwy osoby, którą chcesz zablokować.

4. Wybierz opcję Blokuj osoby > Blokuj.

 

Zobaczysz wyskakujące okienko „Osoba zablokowana” na dole potwierdzające, że operacja się powiodła.

Jak znaleźć zablokowanych użytkowników

Możesz zobaczyć zablokowanych użytkowników w usługach Google.Jest to również przydatne, gdy chcesz kogoś odblokować w Zdjęciach Google i innych usługach Google.Jednak w tym celu musisz użyć przeglądarki (na telefonie lub komputerze), ponieważ nie jest dostępna za pośrednictwem aplikacji.W przeglądarce odwiedź myaccount.google.com/blocklist , aby znaleźć swoją listę bloków.

Zobaczysz listę wszystkich zablokowanych osób.Możesz odblokować każdego, klikając lub stukając X obok jego nazwy.

Blokuj kontakty w Zdjęciach Google

Nie pozwól, aby ludzie przeszkadzali Ci w Zdjęciach Google.Dlatego aplikacja ma opcję blokowania.Zanim jednak zablokujesz kogoś w Zdjęciach Google, pamiętaj o konsekwencjach.Jeśli nie masz nic przeciwko, wykonaj powyższe kroki, aby kontynuować i zablokować tę osobę.

 

Adres tego artykułu:https://www.kkgcn.com/3397.html
Informacja o prawach autorskich:Artykuł reprezentuje tylko punkt widzenia autora, prawa autorskie należą do oryginalnego autora, zapraszamy do udostępnienia tego artykułu, zachowaj źródło do przedruku!

发表 评论


Wyrażenie